tisdag 30 november 2010

Filmjölkslimpa

Ett gott bröd som inte behöver jäsa, dock så tar det 1 timme och 15 minuter att grädda. Men ett väldigt gott bröd =)  Receptet har jag hämtar här: http://www.matsaklart.se/2007/10/filmjlkslimpa.html
Jag gjorde lite ändringar i receptet så min variant blev så här
  • 7 dl vetemjöl
  • 9 dl grahamsmjöl 
  • 3 tsk bikarbonat 
  • 1 dl rågflingor 
  • ½ dl linfrö 
  • 1 tsk salt
  • ½ dl mörk sirap
Hade inte 1 l filmjölk/ yoghurt så jag gjorde så här istället:
  • 6 dl mild yoghurt
  • ca 3 dl turkisk yoghurt
  • ca ½ dl mjölk
Sätt ugnen på 175 grader. Ställ fram 2 formar ( 1½ liters) och ev. bakplåtspapper i botten eller smörja dem.

Blanda samman alla torra ingredienser. Tillsätt filmjölk och sirap. Arbeta ihop degen i bunken och fördela den i formarna Grädda ca 1 timme och 15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar