Jag gjorde degen först och sen började jag tänka ut fyllning, det blev inte så bra eftersom jag började med vaniljkrämen när degen nästan jäst klart.......men det gick bra.(Ställde ner grytan, med lock på, i diskhon med väldigt kallt vatten då svalnade den snabbt )
Men mitt tips är att göra vaniljkrämen först av allt :)
Jag har dock bara smakat vaniljkräm/hallon bullarna och min sambos betyg blev att de var i samma klass som konditori bullar.
Vaniljkräm
Vaniljkräms receptet är hämtat från http://www.baka.se/recept/hemmagjord-vaniljkram
- 2 1/2 dl mjölk
- 1 msk vetemjöl
- 2 st äggulor alternativt 1 ägg
- 1 msk strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
Låt krämen sjuda under omrörning tills den tjockanat
Låt den svalna och tillsätt till sist vaniljsockret.
Vetedeg
- 100 g smör
- 5 dl mjölk
- 1 pkt jäst
- 1 dl strösocker
- ½ tsk salt
- 13-14 dl vetemjöl
Smält smöret i en kastrull
Häll mjölken i kastrullen då smöret smält och värm tills det är fingervarmt ( känn med lillfingret när det känns varken varm eller kallt så är det lagom :) )
Smula ner jästen i en bunke och rör ut jästen med lite av smör/mjölk blandningen.
Tillsätt övriga ingredienser men inte allt mjöl på en gång. Arbeta degen tills den är blank och fast.
Låt jäsa i ca 30 minuter till dubbelstorlek.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar