Vanilj och jordgubbsglass
- 2 ägg
- 1 rågad dl socker
- 2 1/2 dl standardmjölk
- 2 dl grädde
- 1 vaniljstång ( jag hade ingen vaniljstång så jag hade i
1 tsk1 kryddmått ! vaniljpulver. Och vaniljpulver är INTE samma sak som vaniljsocker/vanillinsocker :))
- Ev. 1 dl mosade jordgubbar
Vispa ihop ägg och socker och blanda ner mjölken.
Skär vaniljstången på längden, skrapa ur kärnorna och blanda i både stång och kärnor. ( Eller blanda i vaniljpulver)
Låt blandningen sjuda försiktigt under omrörning tills den blir tjock. Ta upp vaniljstången.
När smeten har svalnat – blanda i grädden. (
Häll på burk och ställ i frysen. Skaka om burken lite då och då tills glassen fryst så att den blir jämn.
Ta fram en stund innan servering så att den mjuknar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar