tisdag 1 mars 2011

Knäckflarn

Knäckflarn , ett litet om gjort recept eftersom jag inte hade nån grädde och skrivit som jag brukar baka dessa. Original receptet kommer från boken sju sorters kakor utgiven av ICA bokförlag.

Man kan äta knäckflarnen som de är eller tex. servera som ett tillbehör till vaniljparfait http://www.thean.se/2011/03/vaniljparfait.html


ca 175-190 g smör ( kommer inte riktigt ihåg)
2 dl strösocker
½ dl ljussirap
½ dl matlagningsgrädde
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Smält smöret i en kastrull.

Blanda övriga ingredienser i  bunke och tillsätt det smälta smöret

Blanda väl

Klä en plåt med bakplåtspapper och klicka ut smeten med en tesked eller dessertsked. Tänk på att de flyter ut väldigt mycket. Så tänk på avståndet mellan " klickarna"

Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter i 200 grader.

Mycket goda om jag får säga det själv  =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar