Mandelkubb receptet hämtade jag ur boken " Konditorns bästa " Skriven av Signe Maria Bengtsson ( Albert Bonniers Förlag )
En för övrigt mycket bra och inspirerande bok så den tycker jag att ni ska ska skaffa er.
Dock så tror jag jag råkade ha i mer bittermandelolja än vad det skulle vara och jag hade bara ca 5 tsk hjorthornsalt så jag la till 1 tsk bikarbonat. Men jag tror att det blir bäst om ni gör som i det ursprungliga receptet för mina har nån konstig bismak. Så gör efter usprungs receptet så går det nog bättre än för mig =)
( förövrigt så förklarar jag receptet inte helt efter originalet utan med mina ord men innebörden blir den samma )
Mandelkubb
- 1½ ägg ( jag hade i 2 och det gick jätte bra )
- 2½ dl strösocker
- 3 dl mjölk Förhandsgranska
- 11och 2/3 dl vetemjöl
- 6 tsk hjorthornssalt
- 6 droppar bittermandelolja
- ½-1 dl pärlsocker
Smält smöret
Vispa ägg och socker
Blanda vetemjöl och hjorthornssalt för sig och blanda ner i ägg smeten tillsammans med mjölken och bittermandeloljan.
Klicka ut smeten på en bakpappers klädd plåt
Strö över pärlsocker
Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 15-20 minuter
Å va gott! jag älskar mandelkubbar. kanske skulle våga mig på att baka det nån dag!
SvaraRaderaDet tycker jag du ska göra :) Är inte svårt och väldigt gott :)
SvaraRadera