tisdag 15 mars 2011

Mandelkubb

 Här kommer recept på Mandelkubb :)

 Mandelkubb receptet hämtade jag ur boken " Konditorns bästa " Skriven av Signe Maria Bengtsson ( Albert Bonniers Förlag )
En för övrigt mycket bra och inspirerande bok så den tycker jag att ni ska ska skaffa er.

Dock så tror jag jag råkade ha i mer bittermandelolja än vad det skulle vara och jag hade bara ca 5 tsk hjorthornsalt så jag la till 1 tsk bikarbonat. Men jag tror att det blir bäst om ni gör som i det ursprungliga receptet för mina har nån konstig bismak. Så gör efter usprungs receptet så går det nog bättre än för mig =)
( förövrigt så förklarar jag receptet inte helt efter originalet utan med mina ord men innebörden blir den samma  )

Mandelkubb
  • 1½ ägg ( jag hade i 2 och det gick jätte bra ) 
  • 2½ dl strösocker
  • 200 g smält smör
  • 11och  2/3 dl vetemjöl
  •  6 tsk hjorthornssalt 
  • 6 droppar bittermandelolja
  • ½-1 dl pärlsocker
Gör så här:

Smält smöret

Vispa ägg och socker

Blanda vetemjöl och hjorthornssalt för sig och blanda ner i ägg smeten tillsammans med mjölken och bittermandeloljan.

Klicka ut smeten på en bakpappers klädd plåt

Strö över pärlsocker

Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 15-20 minuter

2 kommentarer:

  1. Å va gott! jag älskar mandelkubbar. kanske skulle våga mig på att baka det nån dag!

    SvaraRadera
  2. Det tycker jag du ska göra :) Är inte svårt och väldigt gott :)

    SvaraRadera