onsdag 16 mars 2011

Päronglass

Idag blev det återigen en bytta med glass, denna gången päronglass :)
Blev dock lite isig men tror det beror på att jag använde väldigt övermogna päron så att det blev väldigt mycket vatten trots att jag försökte pressa ur lite vatten ur de grovrivna päronen. Har läst någonstans att när man gör sorbet ( som glass men med vatten som grund)  så kan man motverka isigheten med att tillsätta lite alkohol? Vet ni någe om det?  Funkar det?
Jag hade enbart i ca ½ dl päron och det var kanske lite lite men det gav ändå en god päronsmak.

Precis som förra gången jag gjorde glass så har jag använt detta recept som grund:  http://sotasaker.com/graddglass-med-vanilj/

Päronglass
Gör så här:
2 ägg
1 rågad dl socker
2 1/2 dl standardmjölk
2 dl grädde
1 krm vaniljpulver ( alltså INTE vaniljsocker / vanillinsocker )
½-1 dl rivna päron ( ev. lite citronsaft för att förhindra att päronen blir allt för bruna)

Vispa ihop ägg och socker och blanda ner mjölken och blanda i vaniljpulver

Låt blandningen sjuda försiktigt under omrörning tills den blir tjock.

Vispa grädde och riv päronen ( droppa över lite citronsaft över de rivna päronen om du vill förhindra att de blir jätte bruna)

När smeten har svalnat – blanda i grädden. ( vispad ) och de rivna päronen

Häll på burk och ställ i frysen. Skaka om burken lite då och då tills glassen fryst så att den blir jämn.

Ta fram en stund innan servering så att den mjuknar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar