För att förklara vad parfait är för något så är det som en sorts glass, i detta recept så står det att det är för 4 personer men vi var 8 personer och vi det blev ändå varsin ordentlig bit till oss var.
Jag la plastfolie i botten på en avlång bakform sen fyllde jag den med parfait smeten och la plastfolie över och sen in i frysen.
Jag tog fram den precis innan vi skulle äta den och det gick jätte bra att skära den bitar.
Jag serverade den med knäckflarn :) orginal receptet på det finns i boken sju sorters kakor av ICA bokförlag.Annars hittar du mitt lite omgjorda recept kommer strax i ett eget inlägg :)
Ingredienser
- 4 st äggulor
- 1 dl socker
- 1 dl vatten
- 4 dl vispgrädde
- 1 st vaniljstång
Blanda äggulor,socker,vaniljstång (som är snittad) och vatten i en kastrull ( ej aluminium).
Sjud blandningen under kraftig vispning till en tjock kräm.
Låt kallna och vispa då och då. Fiska upp vaniljstången och skrapa ner fröna inuti (släng resten av stången).
Vispa grädden tjock och vänd ner den.
Frys i ca 5 timmar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar