Hej
Jag tror det är bra för självförtroendet att ge sig ut på äventyr ibland. Och det ska jag idag och jag tror verkligen att det kommer att stärka mig att åka på äventyr alldeles själv.
Hoppas ni får en bra dag!
Välkommen till min blogg. Här skriver jag om små och stora ting. Men kanske framförallt om bakning som är mitt stora intresse
onsdag 27 april 2011
onsdag 20 april 2011
Massa kakor
Hej och hå nu har ni 3 härliga choklad recept att baka :)
Lycka till och fråga om ni undrar någe!
Lycka till och fråga om ni undrar någe!
Hannas ckoladtårta
Hannas choklad tårta
150 g smält smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl mjöl
Tryffel:
1 1/2 dl grädde
2 msk smör
200 g mörk choklad
Kaka:
Smält smöret i en kastrull, ta bort från värmen.
Blanda i ingredienserna direkt i kastrullen.
Smörj och bröa en form med löstagbar kant (ca 22 cm i diameter). Baka i nedre delen av ugnen i ca 20 min, 175 grader.
Tryffel:
Koka upp grädde och smör i kastrullen, låt sjuda någon minut.
Tag från värmen, rör i sönderbruten choklad.
När tryffel och kaka svalnat breds tryffeln över kakan.
Låt stå i kylskåp minst en timme innan servering
Choklad kaka i rutor
Choklad kaka i rutor
Inspirationen till denna kaka kommer i från kakboken "Långpannas lov receptet med Birgits kolarutor
Smält smöret och låt det svalna
Vispa ägg och socker tillsätt sedan mjölet blandat med bakpulvret och sist smöret
Bred ut smeten på en bakplåtspappers klädd plåt
Grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter
Kolasås med choklad
Bryt ner chokladen i smeten och rör om så att den smälter.
Koka under omrörning tills glasyren tjocknar
Bred ut kolasåsen på den avsvalnade kakan och låt stelna. Skär sedan i rutor
Inspirationen till denna kaka kommer i från kakboken "Långpannas lov receptet med Birgits kolarutor
- 225 g smör
- 3 ägg
- 4½ dl socker
- 2 1/4 dl mjölk
- 6 3/4 dl vetemjöl
- 4½ tsk bakpulver
- 4 msk kako ( kommer inte riktigt ihåg men tror det var så )
Smält smöret och låt det svalna
Vispa ägg och socker tillsätt sedan mjölet blandat med bakpulvret och sist smöret
Bred ut smeten på en bakplåtspappers klädd plåt
Grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter
Kolasås med choklad
- 1½ dl socker
- 1½ dl vispgrädde
- 2 msk smör
- ca 80 g Lindt exellence caramel intense choklad
Bryt ner chokladen i smeten och rör om så att den smälter.
Koka under omrörning tills glasyren tjocknar
Bred ut kolasåsen på den avsvalnade kakan och låt stelna. Skär sedan i rutor
Theans kletiga kaka
Theans kletiga kaka
Börja med att koka vatten häll i 2 dl mandel och låt sjuda nån minut och ta sedan bort skalet från mandel.
Hacka sedan mandeln grovt.
Ingredienser botten :
Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker och bikarbonat, blanda sedan ner det i ägg smeten
Platta ut degen på en bakplåtspappers klädd plåt.
Grädda i 175 grader mitt i ugnen ca 5 minuter
Ingredienser kolasmet:
Häll sedan smeten över den förgrädda chokladbotten och bred ut.
Sprid ut den hackade mandel jämt över hela kakan
Grädda i 175 grader mitt i ugnen i ca 10-15 minuter
Börja med att koka vatten häll i 2 dl mandel och låt sjuda nån minut och ta sedan bort skalet från mandel.
Hacka sedan mandeln grovt.
Ingredienser botten :
- 100 g rumsvarmt smör
- 1 dl rörsocker
- 2 msk ljus sirap
- 2 msk kakao ( ev. lite mer om man vill ha lite mer chokladsmak )
- 2 dl vetemjöl
- ½ tsk bikarbonat
- 1 tsk vaniljsocker
Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker och bikarbonat, blanda sedan ner det i ägg smeten
Platta ut degen på en bakplåtspappers klädd plåt.
Grädda i 175 grader mitt i ugnen ca 5 minuter
Ingredienser kolasmet:
- 100 g smör
- 100 g socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 msk sirap
- 3-4 msk vetemjöl
Häll sedan smeten över den förgrädda chokladbotten och bred ut.
Sprid ut den hackade mandel jämt över hela kakan
Grädda i 175 grader mitt i ugnen i ca 10-15 minuter
onsdag 6 april 2011
Hej
Solen skiner ute =) Visst är det härligt? tidigare idag har det bara varit grått och trist ....
Ha en bra kväll :)
Ha en bra kväll :)
fredag 1 april 2011
Här kommer recepten jag lovat er :) Ni får ursäkta att bilderna sitter lite konstigt men min data kunniga sambo jobbar.
Farmors Cornflakesdrömmar ca 40 stycken
Ingredienser
Arbeta ihop alla ingredienser till en deg. Rulla sedan degen till
små bollar och lägg dem sedan på en bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Det andra receptet är Sega chokladrutor med polkagrischoklad. Original receptet kommer från kakboken: Långpannans lov från Librisförlag Bland annat så kan ni läsa om den kakboken här http://www.bokus.com/bok/9789171959577/langpannans-lov-de-godaste-rutorna-ur-kyrkkaffe-och-nagra-till/
I original receptet heter kakan " Kladdkaka med havregryn" Det enda jag ändrat på är att tillsätta en ingrediens till. Här kommer mitt recept
Sega chokladrutor med polkagrischoklad
Ingredienser
Smält smöret i en stor gryta
Blanda sedan ner: socker, havregryn och ägg. Sikta till sist ner vetemjöl, kakao och vaniljsockret.
Hacka 150 g av chokladen och blanda ner i smeten.
Hacka den resterande chokladen och strössla över kakan
Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna och grädda i 175 grader mitt i ugnen i ca20- 30 minuter. ( ibland gräddar jag först kakan i nedredelen av ugnen i 15 minuter och sen mitt i ugnen i 15 minuter)
Kakan får gärna vara lite "kladdkakeseg" när den kommer ut från ugnen
Skär kakan i rutor när den svalnat lite
Farmors Cornflakesdrömmar ca 40 stycken
Ingredienser
- 100 g Smör
- 2 dl Strösocker
- 4 dl Vetemjöl
- 1 tsk Hjorthornssalt
- 1 dl Olja ( jag brukar använda vanlig rapsolja)
- 2 dl Cornflakes ( ev kan man behöva tillsätta lite mer)
Arbeta ihop alla ingredienser till en deg. Rulla sedan degen till
små bollar och lägg dem sedan på en bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Det andra receptet är Sega chokladrutor med polkagrischoklad. Original receptet kommer från kakboken: Långpannans lov från Librisförlag Bland annat så kan ni läsa om den kakboken här http://www.bokus.com/bok/9789171959577/langpannans-lov-de-godaste-rutorna-ur-kyrkkaffe-och-nagra-till/
I original receptet heter kakan " Kladdkaka med havregryn" Det enda jag ändrat på är att tillsätta en ingrediens till. Här kommer mitt recept
Sega chokladrutor med polkagrischoklad
Ingredienser
- 300 g smör
- 5 dl socker
- 2 dl havregryn
- 4 ägg
- 3 dl vetemjöl
- 1½ dl kakao
- 1 msk vaniljsocker
- 200 g choklad tex. marabou polka http://www.marabou.se/var-choklad/product.php?id=120
Smält smöret i en stor gryta
Blanda sedan ner: socker, havregryn och ägg. Sikta till sist ner vetemjöl, kakao och vaniljsockret.
Hacka 150 g av chokladen och blanda ner i smeten.
Hacka den resterande chokladen och strössla över kakan
Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna och grädda i 175 grader mitt i ugnen i ca20- 30 minuter. ( ibland gräddar jag först kakan i nedredelen av ugnen i 15 minuter och sen mitt i ugnen i 15 minuter)
Kakan får gärna vara lite "kladdkakeseg" när den kommer ut från ugnen
Skär kakan i rutor när den svalnat lite
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)