onsdag 20 april 2011

Hannas ckoladtårta

Hannas choklad tårta 


150 g smält smör
3 dl socker
 1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl mjöl

Tryffel:
1 1/2 dl grädde
 2 msk smör
200 g mörk choklad

Kaka:
 Smält smöret i en kastrull, ta bort från värmen.

Blanda i ingredienserna direkt i kastrullen. 

Smörj och bröa en form med löstagbar kant (ca 22 cm i diameter). Baka i nedre delen av ugnen i ca 20 min, 175 grader.

Tryffel:
Koka upp grädde och smör i kastrullen, låt sjuda någon minut. 

Tag från värmen, rör i sönderbruten choklad. 

När tryffel och kaka svalnat breds tryffeln över kakan. 

Låt stå i kylskåp minst en timme innan servering

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar