onsdag 21 september 2011

polkagrisskorpor

Skorpor är gott :) Använde Leila Lindohlms recept " mammas supergoda saffransskorpor" som grund, men helt ärligt då blev det väldigt olikt originalet så det är nog mer mitt eget recept :) Gjorde även lime och mandel skorpor, men de blev inte jättegoda. Säg till om du vill ha det receptet :)

Ingredienser
100 g smör
2 st ekologiska ägg
1 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1 påse Polkagrisar ( tror min innehöll 140 gram) 

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret häll över i en bunke och rör ner äggen. 
4. Blanda de torra ingredienserna med krossade polkagrisar ( jag krossade polkagrisarna i matberedaren) och vänd ner det i bunken.
5. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt.
6. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
7. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
8. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
9.Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.


1 kommentar:

  1. Men ÅÅÅÅ HUR gott låter det inte??! Måste göras, pronto! hm.. ja när jag handlat och inte har barnen i närheten som garanterat kommer äta upp polkisarna INNAN de hamnat där de ska :D

    SvaraRadera