Jag ger er en länk till ett recept på lakritskola med citron och flingsalt. Har gjort en sats som står och stelnar nu.
http://welldonesthlm.com/blogg/lakritskola
Välkommen till min blogg. Här skriver jag om små och stora ting. Men kanske framförallt om bakning som är mitt stora intresse
fredag 23 december 2011
Marshmallows
Just precis nu har jag gjort Marshmallows, får se om de blir goda. Receptet är från tv programmet Jul med Ernst
Blanda sirap, socker och vatten i en kastrull
Låt koka under omrörning i 10 minuter
Tillsätt därefter vaniljsockret, om man tillsätter vaniljsockret tidigare blir det beskt
Tillsätt sockerlagen i gelatinmassan under mixning
Kör blandningen i minst 10 minuter tills att den ökat till tredubbel volym
Häll ned blandningen i en florsockrad form och ställ in i kylen med florsocker på över natten
Skär ut kuber av massan och vänd i florsocker innan servering
Recept på Marshmallows recept.nu
Ingredienser
- 2.5 msk gelatinpulver
- 1 dl vatten
- 4 dl socker
- 1.5 dl ljus sirap
- 1 dl vatten
- 2 tsk vaniljsocker
- Florsocker
Gör så här:
Lägg gelatinpulver och vatten i en matberedare och mixa tills det blir ljust och fluffigtBlanda sirap, socker och vatten i en kastrull
Låt koka under omrörning i 10 minuter
Tillsätt därefter vaniljsockret, om man tillsätter vaniljsockret tidigare blir det beskt
Tillsätt sockerlagen i gelatinmassan under mixning
Kör blandningen i minst 10 minuter tills att den ökat till tredubbel volym
Häll ned blandningen i en florsockrad form och ställ in i kylen med florsocker på över natten
Skär ut kuber av massan och vänd i florsocker innan servering
Recept på Marshmallows recept.nu
Saffransskorpor och Chokladskorpor med apelsin
Ingredienser Saffransskorpor ( orginal recept från boken " a piece off cake" men jag har gjort om det lite. )
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen
Blanda de torra ingredienserna med hackad sötmandel och vänd ner det i bunken
Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt
Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter
Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader
Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten
Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter
_________________________________________
Ingredienser Chokladskorpor med apelsin
Smält smöret
Häll över smöret i en bunke och rör ner äggen
Blanda de torra ingredienserna med hackad sötmandel och rivet apelsinskal och vänd ner det i bunken
Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt
Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter
Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader
Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten
Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter
- 100 g smör
- ½ g saffran
- 2 st ekologiska ägg
- 1.5 dl strösocker
- 5 dl vetemjöl
- 1.5 tsk bakpulver
- 1 dl hackad sötmandel
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen
Blanda de torra ingredienserna med hackad sötmandel och vänd ner det i bunken
Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt
Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter
Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader
Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten
Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter
_________________________________________
Ingredienser Chokladskorpor med apelsin
- 1 dl sötmandel
- 100 g smör
- 1½ dl strösocker
- 2 ägg
- 4-5 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 1½ tsk bakpulver
- skalet av 1 apelsin
Smält smöret
Häll över smöret i en bunke och rör ner äggen
Blanda de torra ingredienserna med hackad sötmandel och rivet apelsinskal och vänd ner det i bunken
Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt
Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter
Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader
Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten
Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter
onsdag 21 december 2011
Jul :)
Senare ikväll eller imorgon så kommer jag lägga upp en hel massa recept på goda julsaker :) Saffranskorpor , chokladskorpor, kola och kanske någe mer. Vi får se !