- 100 g smör
- ½ g saffran
- 2 st ekologiska ägg
- 1.5 dl strösocker
- 5 dl vetemjöl
- 1.5 tsk bakpulver
- 1 dl hackad sötmandel
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen
Blanda de torra ingredienserna med hackad sötmandel och vänd ner det i bunken
Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt
Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter
Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader
Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten
Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter
_________________________________________
Ingredienser Chokladskorpor med apelsin
- 1 dl sötmandel
- 100 g smör
- 1½ dl strösocker
- 2 ägg
- 4-5 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 1½ tsk bakpulver
- skalet av 1 apelsin
Smält smöret
Häll över smöret i en bunke och rör ner äggen
Blanda de torra ingredienserna med hackad sötmandel och rivet apelsinskal och vänd ner det i bunken
Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt
Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter
Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader
Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten
Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar