De är inte färdiga ännu men jag hoppas de blir goda =D
Chokladbiskvier i långpanna
Botten
- 500 g mandelmassa
- 3 äggvitor
Smörkräm:
- 225 g smör
- 3 dl florsocker
- 3 äggulor ( jag uteslöt dem eftersom min man inte äter råa ägg)
- 3 msk kakao
Garnering:
- 175 g mörk choklad
Instruktion:
Botten:
Riv mandelmassan. Rör ihop äggvitor och mandelmassa till en fin smet. Lägg i en bakplåtsklädd plåt.
Grädda på 200 grader i ca 10-15 minuter.
Låt svalna. Det är viktigt att botten är riktigt kall innan du brer på smörkrämen!
Smörkräm:
Rör ihop smör och florsocker. Blanda ner äggulor och kakao. Bred ut krämen på bottnen.
Ställ i kylen/frysen så att det stelnar.
Smält chokladen över vattenbad eller i micro.
Häll över kakan och låt stelna igen.
Skär i rutor med en varm kniv, annars spricker chokladen.
Förvara i kylen eller frysen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar