Recept hämtat härifrån
Lakritskola
Ingredienser
3 dl Vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
2 msk lakritspulver
1 msk Smör, det glömde jag he i och det blev hur bra som helst ändå :)
Så här gjorde jag:
Häll grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och tillsätt lakritspulvret. Vispa lätt så att lakritspulvret löser sig. Om det blir några småklumpar så löser de upp sig efter hand smeten blir varmare.
Koka kraftigt utan lock tills smeten blir lite tjockare och bubblig, gör kulprovet. Alltså ta upp lite smet och he smeten i ett glas med kallt vatten. Ta upp smeten mellan två fingrar om det går att forma en liten boll så är smeten färdig :)
Häll upp i knäckformar
Låt svalna
Jag använde detta lakritspulver men finns många andra märken också :) |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar